Žuti trougao

Web sajt – lična karta tvog biznisa

web sajt

 

Ubrzani razvoj savremenih komunikacija doveo je do promena u načinu organizovanja, poslovanja, prodaje i marketinga svakog preduzeća. Web sajt je postao obavezan način predstavljanja biznisa na internetu. Savremena internet era pruža nam brze i precizne podatke na skoro svaku temu koja savremenog čoveka može zainteresovati. Ovo je otvorilo put preduzetnicima da na jeftin, brz i pouzdan način plasiraju i prošire svoje poslovanje u neograničenom internet prostoru.

I ako još uvek postoje brojna mala preduzeća koja smatraju da njihovom biznisu nije potreban web sajt ovde ću navesti neke od osnovnih razloga zašto je u savremenom dobu web sajt lična karta svakog biznisa bez obzira na to koliko je on mali ili lokalno određen.

Više o tome šta je web sajt možete saznati na sledećem linku.

Crni trougao

1. Lokacija i dostupnost

Stvaranjem web sajta vaš biznis će zauvek prestati da bude lokalno orjentisan. Istog dana postaćete dostupni širokoj, svetskoj publici. Trud koji svakodnevno ulažete u organizaciju, proizvodnju, uslugu i /ili proizvod i njegovu promociju biće dostupno neograničenom broju ljudi, svih 365 dana u godini, non stop, bez radnog vremena i ograničenja. Iz udobnosti svoga doma vaši kupci, klijenti ili čak i dobavljači mogu istraživati vašu ponudu, proizvode, usluge, uporediti ih sa ostalima i uvideti sve prednosti koje način vašeg poslovanja i oglašavanja u ovom bezgraničnom prostoru nudi.

web sajt
Žuti trougao

2. Kvalitet i postojanje u internet prostoru

web sajt

Web sajt vašeg biznisa daje do znanja svakom korisniku interneta da on postoji. Sve do momenta dok se na internetu ne nađe web sajt vašeg malog ili velikog preduzeća vi dajete šansu drugim preduzećima, svojoj konkureciji, mesto ispred vas. Vaš proizvod ili usluga neće ući u konkurentsku trku sa ostalima jer vaš potencijalni kupac neće za vas ni saznati. Izgubićete mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja na koje vas postojanje na internetu i dostupnost novih informacija i proizvoda stalno tera. Kada se jednom uđete u ovu trku potrebno je stalno raditi na kvalitetu vašeg web sajta, na ponudi, dizajnu i usavršavanju svih njegovih delova. Jednom urađen web sajt neće biti dovoljan da proširi vaše poslovanje ako ne bude kvalitetno predstavljena vaša ponuda na njemu. Stalnim ulaganjem i kvalitetno odrađenim sajtom šaljete poruku vašim potencijalnim klijentima da ste ozbiljan igrač, da vam je važno da budete na vrhu sa najboljim ponuđačima.

Crni trougao

3. Prodaja i marketing

Web sajt je lična karta vašeg biznisa na internetu. Osim osnovnih podataka o vašoj lokaciji, kontaktu, vrsti ptoizvoda ili usluga koje nudite na sajtu možete fomirati i kompletne brošure vaše ponude. Svaki od proizvoda koji nudite može biti detaljno predstavlje kroz fotografije, cene i rokove važenja istih. Jednom odrađenu ponudu moći ćete stalno da dopunjujete i obogaćujete najsavremenijim alatima koji postoje na internetu danas. Ovakav savremen i razvijen marketig potisnuće zastarele metode rekalmiranja kao što su štampanje kataloga i brošura. Smanjenjem štampanih načina reklamiranja pokazujemo i društvenu ogovornost prema očuvanju životne sredine.

web sajt
Žuti trougao

4. Mala ulaganja i fair play

web sajt lična karta biznisa

Internet je danas dostupan većini ljudske populacije i broj njegovih korisnika će se i u budućnosti rasti. Oglašavanje na interentu kroz web sajt je dostupno svakom preduzeću bez obzira koliko malo ono bilo. Ulaganja za ovakav vid rekalmiranja su mala u poređenju sa klasičnim reklamiranjem (televizija, radio, novine…) i svaki biznis ga može sebi priuštiti. Gigant pretraživač kakav je Google nudi vam savršene uslove da se za malo novca ili samo uz pomoć znanje i kreativnosti ljudi koji će voditi vaš sajt pozicionirate visoko na listama njegove pretrage. Na taj način svi mi učesnici ovog gigant pretraživača dobijamo fer uslove poslovanja na kakve mnogi od nas nismo navikli ni u jednoj sferi ličnog i poslovnog života.

Slavica Bugarić, polaznik Eduka Plus akademije

Moja Muzika