office@angiedigital.com

Prijavi se za naredni BESPLATNI promo čas OVDE.

Čovek na vrhu planine gleda u žuti mesec

Digitalni Marketing 

 Ako ste izbegavali digital marketing, da li je to zato što mislite da jednostavno niste spremni? Da li mislite da Vam treba samo malo vremena da razumete suštinu i da ćete onda shvatiti kako funkcioniše digital marketing?

Kada mala preduzeća počnu sa radom, njihom fokus je često na tome kako sprovesti prvu grupu klijenata, odnosno kupaca kroz vrata. Većina preduzeća se oslanjaju na tradicionalne oblike oglašavanja, kao što su štampani oglasi i poštari s kuponima ili čak veliki znakovi pored puta. Oni samo mogu da veruju da je pitanje vremena kada će kupci pronaći put do njih.

Digital marketing je dragoceno sredstvo za rast Vašeg poslovanja i pomaže Vam da uspostavite jedinstveno mesto na Internet mreži.

Prednosti digital marketinga

Čovek na vrhu planine gleda u žuti mesec

Brendiraj novi pogled na svet

Grupa potencijalnih kupaca koji pronađete preko Interneta je mnogo veća grupa ljudi nego što biste verovatno privukli na staromodan, odnosno klasičan način. Korišćenjem digital marketinga možete doći do ogromne publike i to na način koji je isplativ i merljiv.

Pogodnosti digital marketinga uključuju:
  • Sposobnost interakcije sa potencijalnim klijentima i saznavanja tačno onoga što traže
  • Sposobnost dosezanja globalnog tržišta
  • Možete uštedeti novac i doseći više kupaca za manje novca od tradicionalnih marketinških metoda
  • Upoznate publiku i dozvolite joj da Vas i Vaš brend lično upozna, što može pomoći u stvaranju lojalnosti
  • Možete da pratite reakciju Vaše publike odmah u startu

Vaši kupci su online

Anonymous sedi ispred laptopa

Budi u tom Digital Marketing vozu

Da bi Vaše poslovanje bilo uspešno, morate da obratite pažnju na to šta Vaši konkurenti rade i iz toga naučiti. Mislite na svoje konkurente, ne samo kao način na nekoga koga planirate da pobedite, već i na ljude koji imaju čemu da Vas nauče.

Kada pogledate šta Vaši konkurenti rade, steći ćete neku predstavu o tome šta funkcioniše, a šta ne. Najverovatnije, bilo kojom vrstom posla da se bavite, Vaši konkurenti imaju postojanje na Internet mreži.

Ako Vaši potencijalni klijenti počnu da traže ponudu ili proizvod sličan Vašem i ako mogu da pronađu web lokaciju Vaših konkurenata, ali ne i Vašu, smatrajte da Vaše preduzeće kao da nije u funkciji.

Vaši potencijalni korisnici ne mogu da Vas odaberu ako ne znaju za Vas. U ovom scenariju Vaši konkurenti su u trci ispred Vas.

Vaši Digital Marketing konkurenti su online

Vidite sve

Da bi Vaše poslovanje bilo uspešno, morate da obratite pažnju na to šta Vaši konkurenti rade i iz toga naučiti. Mislite na svoje konkurente ne samo kao način na nekoga koga planirate da pobedite, već i na ljude koji imaju čemu da Vas nauče.

Kada pogledate šta Vaši konkurenti rade, steći ćete neku predstavu o tome šta funkcioniše a šta ne. Najverovatnije, bilo kojom vrstom posla da se bavite, Vaši konkurenti imaju postojanje na Internet mreži.

Ako Vaši potencijalni klijenti počnu da traže ponudu ili proizvod sličan Vašem i ako mogu da pronađu web lokaciju Vaših konkurenata, ali ne i Vašu, smatrajte da Vaše preduzeće kao da nije u funkciji.

Vaši potencijalni korisnici ne mogu da Vas odaberu ako ne znaju za Vas. U ovom scenariju Vaši konkurenti su u trci ispred Vas.

Čovek na vrhu planine gleda u žuti mesec

Budite dostupni svojim klijentima

Jedan prozor uvek mora biti otvoren

Jasno je da je u današnjem digitalnom svetu prosečan potrošač traži i proverava jeste preko Interneta. Bez obzira na proizvod ili uslugu koju tražite, najverovatnije će svoju pretragu započeti sa Google-om. Ako uopšte niste prisutni na Internet mreži, nećete biti pronađeni i ne možete se takmičiti.

Jednostavna pitanja, odnosno odgovori na ta pitanja, koja bi klijentima mnogo značila i da se već nalazi na Internetu mogu biti na primer:

  • Gde se nalazite
  • Koje je Vaše radno vreme
  • I koji je Vaš posao, čime se bavite (šta nudite)

Gledajući Vašu web stranicu i web lokacije Vaših konkurenata rame uz rame, Vaši potencijalni klijenti će imati mogučnosti da uporede radno vreme, cene, posebne ponude i još mnogo toga. Uverite se sami edukaplus.com

Bela tastatura, crni tablet i crna olovka na žutoj pozadini

Neka kupci dodju do Vas

Vodite i budite vodjeni – Digital Marketing

Zamislite digital makreting menadžer kao način da se učinite pristupačnim ljudima koji pokušavate da dosegnete kako biste ponudili svoje proizvode i usluge.

Stvaranjem web pristusva, Vaše preduzeće je otvoreno za poslovanje čak i kada je zatvoreno. Možete stvoriti atmosferu u kojoj Vam kupci mogu doći u bilo koje dana i noći.

Kada im bude odgovaralo, kupci i potencijalni kupci Vam mogu slati e-mail poruke sa raznim pitanjima, kupovati i pregledavati Vaše ponude.

Potencijalni kupci koji nemaju načina da fizički dođu do Vas i dalje mogu poslovati sa Vama, bilo da su ograničeni prevozom, načinom života ili su suviše daleko.

Anonymous sedi ispred laptopa

Digital Marketing Zaključak

Čovek na vrhu planine gleda u žuti mesec

Kao što vidite, digitalni marketing je presudan za opstanak današnjeg poslovanja.

Morate da predstavite svoj brend većoj publici ako želite da Vam posao raste.

Digitalni marketing u početku može zvučati zastrašujuće, ali ako odvojite vreme da ga naučite, videćete da Vaša kompanija ima puno potencijala da se proširi baš zbog Vas i Vašeg stečenog znanja.

Moja Muzika