Žuti trougao

Zašto baš WordPress pitate se?

WordPress

 

“U ovom postu objasniću Vam zašto da izaberete baš WordPress, danas, najpopularniju platformu za izradu vrhunskih sajtova. Pa hajde da počnemo.

Kao što sam već napisao, ovo je najpopularnija platforma za izradu sajtova, gde svako uz malo truda i mašte može da dizajnira vrhunske sajtove, bilo za sopstvene potrebe ili potrebe svojih klijenata.

Ljubičasti trougao

Ko je osmislio ovu platformu?

Platformu je osmislila privatna firma “Automattic”, odnosno softverski inženjeri Matt Mullenweg i Mike Little 2003. godine. Napravljena je kombinacijom dva programska jezika (PHP i MYSQL sistema za upravljanje bazama podataka).

Nakon što je osnovan, veoma brzo je postao popularan za blogere, jer su imali mogućnost da mnogo lakše dizajniraju sajtove, uređuju i objavljuju postove.

WordPress na delu
Žuti trougao

Razlozi zašto da odaberete baš WordPress

WordPress

WordPress Vam omogućava da redizajnirate Vaš web sajt bez uticaja na informacije koje imate. Ova platforma sadrži veliki broj tema kao i plug in-ova i na osnovu toga možete praviti jedinstvene sajtove, jednostavno imate beskonačne mogućnosti. Poznat je i po tome što je veoma jedostavan, brz i lak za upotrebu zahvaljujući tome što je osmišljen sa ciljem da pruži jednostavan način za razmenu različitih informacija na internetu putem blogova, i to bez pisanja kodova.

U WordPress-u možete praviti stranice, da prikazujete galerije i dizajne,možete napraviti online prodavnice i neverovatne video sajtove. Većina alata u WordPress-u je besplatno i ne morate da plaćate za njegovo korišćenje, objavljivanje blogova ili web lokacija na internetu, takođe ova platforma nudi i plaćanje usluga kao što su: CSS i prilagođeni domeni.

Uvek se ažurira i modernizuje putem mišljenja i sugestija korisnika.

Crni trougao

Prednosti WordPress-a

  • Stalno se ažurira i raste kako bi se uvela poboljšanja, ispravile greške i donele nove funkcije. Svakog meseca se vrši ažuriranje kako bi se povećala funkcionalnost, koje možete da uvedete na Vaš sajt;
  • Poseduje sistem podataka koji Vam omogućavaju da dodate sve vrste funkcija na Vaš sajt;
  • Omogućava Vam dizajn koji je 100% prilagođen raznovrsnim ekranima i uređajima;
  • WordPress je softver otvorenog koda (imate mogućnost da sa njim radite šta god želite);
  • Vaša web lokacija pripada Vama za razliku od drugih platformi i omogućava Vam da uvedete modifikacije i funkcionalnosti koje želite, možete da menjate server kad god želite, prodate ga itd;
  • Najbolji je menadžer sadržaja za optimizaciju pretraživača. Pored ovoga postoje dodaci koji Vam omogućavaju da dodatno precizirate cilj i opimizujete ceo sajt, kako biste iskoristili prednosti SEO.
WordPress
Crni trougao

Nedostaci WordPress-a

 

  • Dodavanjem velikog broja plug in-ova dovodi do usporavanja sajtova;
  • Da biste odradili dobar SEO morate instalirati jedan ili više plug in-ova, jer WordPress ne može sam da odradi SEO.
Žuti trougao

Zaključak

WordPress

Kada se sve sabere i oduzme i dalje zauzima najvišu poziciju u odnosu na konkurentne platforme. Potrebno je ubaciti još neka poboljšanja kako bi se produktivnost platforme povećala. U svakom slučaju nema sumnje da ćete napraviti odličan izbor ako odaberete WordPress, jer je jednostavan i zabavan za upotrebu.

Zapamtite! Mašta može svašta, zato uključite maštu i počnite da kreirate vrhunske sajtove na kojima će Vam mnogi zavideti.”

Moja Muzika