office@angiedigital.com

Prijavi se za naredni BESPLATNI promo čas OVDE.

Canva inspiracija

Canva je platno. Prazno, belo platno, kojem treba udahnuti boju i duh. Razmišljao sam da li prvu reč ovog teksta linkovati. Odlučio sam da to ne uradim, jer postoji istinska bojazan, da ako bi korisnik odmah otišao u dizajnerski raj zvani Canva, verovatno se ne bi vratio na ovaj post, te nastavio sa čitanjem teksta. Iz tog razloga ću se linkovanjem pozabaviti pred sam kraj ovog pisanija.

A zašto je to tako i šta bi korisnika zadržalo na web adresi Canve, pokušaću da objasnim u najkraćim crtama?

Ne bih se usudio da kažem, da je najvažnije, ali je veoma važno, da se do početnog interfejsa Canve dolazi potpuno besplatno. Dovoljno je kreirati nalog, ulogovati se i igra bez granica počinje. Naravno da postoji i Premium varijanta Canve, koja otvara neslućene mogućnosti, toplo je preporučujem, ali zadržimo se na besplatnoj verziji.

Canva dizajn

U ne toliko dalekoj prošlosti, kada smo hteli da dizajniramo odredjeni sadržaj, uglavnom smo bili prinudjeni da se obratimo stručnom licu, dizajneru. On bi kroz brainstorming i sučeljavanje ideja razotkrio šta je to, što bi na najbolji dizajnerski način predstavilo naš web identitet, te bi odredjenu količinu vremena, takodje i sredstava utrošio na otelotvorenje ideje u dizajn.

Canva je osmišljena da se taj proces ubrza, skoro i preskoči. Canva nam omogućava da svi mi, koji smo se na nju ulogovali, a imamo potrebu da kreiramo odredjeni dizajn i plasiramo ga na web mrežu, to uradimo u par koraka.

Na samom početku Canva vam nudi 45 kreativnih šablona, za koje se možete odlučiti i na kojima možete apsolvirati svoju kreativnost i maštu. Apsolutno je sve tu i nalazi se na klik udaljenosti, dugme je CREATE A DESIGN.

Onoga momenta kada smo kliknuli na navedeno dugme i izabrali dizajnerski šablon u kojem ćemo stvarati vizuelnu magiju, svako od nas postaje dizajner. Svako od nas dobija moć izražavanja kroz kreaciju, gotove šablone, kroz fotografiju, elemente, oblike, text, video, muziku, stilove, pozadine i njihovo bezgranično kombinovanje.

Canva proces rada

Sam proces rada i izrade dizajna se svodi na Drag and Drop sistem prebacivanja elemenata u izabrani šablon. Rukovanje sa dimenzijama, stilovima, bojama, efektima tog elementa je začudjujuće jednostavno. Posebno treba istaći činjenicu da Canva svaki sadržaj slaže u slojeve, te se svakim slojem može posebno rukovati i pojedinačno ga stilizovati, estetski i tehnički. Tako dobijamo u konačnom prikazu, jednu savršenu poslasticu, tortu, sa više kora, stilski i funkcionalno poredjanih.

Gde se krije najveća tajna uspeha u radu sa Canva programom?

Tajna uspeha

Inspiracija. Reč koja je mnogo zastupljena u dizajnerskom svetu. Njena važnost je podjednako snažna, kao i sam dizajn, kao i sam proces. Ideja je uvek na samom početku svakog rada, aktivnosti, gesta, emocije, umetničkog izraza i iskaza. Ideja je zanos koji preovladava na startu i koji nas vodi u realizaciju i konačan ishod.

 

Connect

Ne smemo zaboraviti da ste preko Canve u direktnoj vezi sa svim najpoznatijim aplikacijama današnjice, Facebook, Instagram, Youtube, Flickr, Google drive itd, te ste na klik udaljenosti od integrisanja sa njima. A postovati možete na apsolutno svim socijalnim mrežama od značaja, Twitter, Pinterest, Tumblr, Box, uključujući i već gore pomenute.

Takodje Canva aplikacija za smartphone uredjaje radi identično kao i na uredjajima većih ekrana i rezolucije. Napraviti dobar Facebook post ili Instagram story šetajući ulicom je veoma lako izvodljivo. Dovoljna je ideja, mobilni telefon i Canva. Ovu poslednju reč mogu slobodno da linkujem, pa ću to i uraditi.

 

Moja Muzika