office@angiedigital.com

Prijavi se za naredni BESPLATNI promo čas OVDE.

Digitalna pismenost kao izlazak iz izolacije

Digitalna pismenost i savremeni čovek. Savremeni čovek će sve prepreke preskočiti, sve emocije pobediti i na sva ograničenja se adaptirati, ali na izolaciju neće nikad. Zašto je to tako? Odgovor je veoma jednostavan. Zato što je on iznad svega društveno biće. Da bi funkcionisao normalno i razvijao se na prirodan način, treba mu drugi čovek pored njega, preko puta njega, za komunikaciju, razmenu informacija, osećanja, stavova, sadržaja i dobara.

Osnovna merna jedinica digitalne nauke je informacija. Ova informacija je u današnjem svetu usko povezana sa tehnologijom, te se može reći da je digitalna pismenost način i stepen ovladavanja tehnologijom, a posebno računarskom tehnologijom, što podrazumeva sposobnosti pronalaska, upotrebe i stvaranja informacionog sadržaja, uglavom na internetu.

Očigledno je da je moderno društvo dostiglo stepen razvoja u kojem se kao jedini izlazak iz izolacije, podrazumeva biti digitalno pismen. Ujedno to je trenutno jedini način za društveno socijalnu afirmaciju, ekonomski razvoj i što je možda najvažnije za edukaciju.

 

women in light blue hoodie
devojka sa crvenom mašnom u kosi se ogleda

Digitalna pismenost – Faze

Digitalna pismenost je kao i svaka oblast obrazovno-kulturološkog karaktera imala faze, kroz koje je prolazila, u stopu prateći tehničko-tehnološki razvoj, ali i razvoj svesti pojedinca, njegove potrebe za ovladavanjem informacijom i sadržajem. Pre desetak godina digitalna pismenost je podrazumevala aktivnosti jedne vrste i karaktera, dok danas obuhvata nešto sasvim drugo, kompleksnije i naprednije.

Ono što je ostalo isto, nepromenjeno u svim fazama rasta i gradacije digitalne pismenosti kroz vreme, je način kako se do digitalne pismenosti dolazilo. Edukacija je jedini način.

Andjelija Marinković, predavač centra Eduka Plus, je davnih dana shvatila važnost postizanja digitalne pismenosti kod populacije, vremenom ga menjala i prilagodjavala, ali je suština ostala ista, osposobiti i opismeniti jedinku, da samostalno i primereno potrebi, pronadje, kreira, upotrebi, razmeni informacije i sadržaj na internetu, a da pri tom ostvari, ne samo društveno-socijalnu povezanost, već i odredjenu korist. Ta korist može biti mnogostruka, afirmativna, emotivna, finansijska.

 

Izgraditi digitalnu pismenost edukacijom iz oblast digitalnog marketinga?

Kako se uči digitalna pismenost sa Angie Digital? Licencirani predavač centra Eduka Plus, Andjelija Marinković će vas detaljno i odgovorno uvesti u tajne zanata, koji se zove Digitalni Marketing. Praktično, na primerima iz širokog spektra oblasti internet oglašavanja, vaš predavač, korak po korak ispunjava zacrtani cilj, digitalnu pismenost svakog polaznika. Spisak koji obuhvata obuka je prilično dugačak, ali moramo izdvojiti najvažnije:

 

 • Kreiranje vizuelne informacije, sadržaja u Canvi
 • Upoznavanje sa psihologijom boja i njenim ogromnim uticajem na psihologiju čovekovog posmatranja, vidjenja i razmišljanja
 • Učenje osnovnih tipografskih pravila i njihova primena
 • Upoznavanje i rad u najuticajnijoj i najčešće korišćenoj platformi za izradu web sadržaja, WordPressu
 • Vodjenje digitalnog dnevnika, tj postova, članaka, kao razradu marketinga sadržaja i uvod u SEO optimizaciju
 • Rad i najmodernijoj WordPress temi Divi, izrada svih elemenata savremenog, estetskog i funkcionalnog web sajta
 • Social Media Marketing, detaljno učenje o kreiranju i vodjenju biznis profila Facebooka i Instagram profila, kao i plaćenom reklamiranju na ovim društvenim mrežama
 • Detaljno upoznavanje sa Google reklamiranjem i kompletnom platformom ovog najpoznatijeg i najuticajnijeg pretraživača
 • SEO optimizacija web sadržaja uz pomoć plugina Yoast SEO i najefikasnije rangiranje u organskoj Google pretrazi
 • Optimizacija sadržaja za uredjaje svih dimenzija i rezolucija, responsive, mobile friendly
 • Facebook Pixel i još mnoga toga, što će sigurno digitalno opismeniti svakog polaznika i pripremiti ga za ulazak i ostanak u svetu digitalnog reklamiranja.

Edukacija je interaktivna, izvodi se uživo na live streamu, posvećenost svakom polazniku je prioritet, puna je zajedništva, takmičarskog duha. Praćena je radom u najmodernijim programima za izradu web sadržaja, fotografija, video materijala. Svakom polazniku je pružena prilika da, kroz iskusno mentorsko vodjenje Andjelije Marinković, ispred centra Eduka Plus, pokaže najbolji digitalno-kreativni deo sebe. Sertifikat Digital Marketing Menadžera je vrhunac završene edukacije. Biti digitalno pismen i profesionalac iz oblasti Digitalnog Marketinga je zajednički cilj i prioritet. Digitalna pismenost više nije samo potreba, već i društveno odgovorno ponašanje svakog pojedinca.

Moja Muzika